✿ MY LOVE PARIS ✿






Hello I'm nur iylia ibrahim..age?? blabla.. haha.. PARIS is my dream country n i'm gonna be there one day.. welcome to my official blogger..=)


♥About Author
♥My Hero
♥My Buddyz
♥Love Letters




Older Post | Newer Post
MEWARNAI DUNIE SEMALAM...
Monday, March 1, 2010 | 8:10 AM | 0 Love Letters
ecehhh tajuk die pun dah macam apew jew..
hhehehe..bagi gempak sikit..=p
ok..yesterday nye story sebenarnye...semalam lia nak update blog tak larat..
penat giler..so hari nie lia cite kay...
tak dew lah apew yang lucu sangat..just nk kongsi-kongsi jew...
huhuhuhu..come-come..nk muler story dah nie..
hehehe..BUKAN NITE STORY eh..
semalam..pagi-pagi my niece dah muler kan bunyi yang agak menyakitkan telinga mama die..
senang citer die menangis semahu-mahu die..
so lia pun pujuk lah..
LIA : "alo-alo meh cinie anje acu meh..tayang die..mama marah yea tayang??meh la sinie kat acu me"...
heeeeee..macam nie lah kalau nak pujuk budak-budak..kene manje-manje..n lembut-lembut..
huhuhu..then my niece says...
DIJA : acu nak naek car..jom-jom..
huhuhu..budak baru belajar nak cakap..memang tak faham sikit.. so lia jew lah yang faham...
hehehe perasan!
so lia pun start enjin kate lia pun drove..
bawak die jalan-jalan..die pun dok diam jew kat sebelah..tak kacaw lia nak drve..huhu..
jalan-jalan..bawak g taman..then pusing-pusing..so dah penat lia pun bawak die balik...
tak la lambat sangat kiteowng balik..dalm kol 10.30 macam tu..kua kol 8.00 macam to..
so balik-balik tengok my sis dah buat kan breakfast..
huhuhu..sebelom kua bukan maen die soh lia yang masak..alih-alih die yang masak..
huhuhu.. so lia tak yah la nak masak..
dok makan-makan..then my bro in law cakap..
ABANG ADY : EH JOM KITE G CAT UMAH..
MY SIS : ABEH ANAK-ANAK NAK BAWAK JUGAK??
ABANG ADY : APEW SALAHNYEE BAWAK JEW LAH..
ME : HAAAA JOM-JOM BOLEH PECAH KAN LEMAK-LEMAK ADEK NIE!
so kiteowang pun ciap-ciap pakai baju..
then g beli cat dulu..umah kat DAMANSARA DAMAI jew..
huhuhu..so bawak turn barang semue..
muler lah aktiviti nak menggecat umah!
yang paling tak tahan tu..
nak bukak tong cat dah dekat sejam!
punye lah ketat mak ai nak bukak die..semue benda kiteong pun..sampai dah give up nak balik kot..
huhuhu..then my bro cakap adek g ambik skru drver kat dalam kate..so lia nie pun berlari-lari g kat kereta..DEY!!! APASAL TAK CAKAP AWAL-AWAL SOH G AMBIK!KAN DAH BOLEH BUKAK!KALAW G AMBIK DARI TADI..TAK DEW LAH SEJAM KITEOWNG MENGHADAP TONG CAT NIE JEW..=P
so dah bukak lia pun ambik brust then cat la...
huhuhu..adew pulak yang buat lawak..
huhuhu.. punye nak bagi brust tu panjang la katekan..sambung lah dengan batang kayu..
haiiissshhh! punye kotok-ketok n melompat-lompat lia punye nak sambung kan.. tibe-tibe....
PEEEEDDEEE PEKKKKKK KAW!!!!!
macam nangke busuk jew jatuh...
hehehehe..
akhirnye..patah la.......huhuhuhu..jadi pendek sikit...
then..akak lia pun ambik la brust tu nak cat..
then die bising kat husband die...
MY SIS : B!!!BRUST NIE TAK BERPUSING LAH!!
ABANG ADY : TEKAN LAH ..DIE BERGERAK PUNYE..
MY SIS : (BERUSAHA TEKAN SAMBIL CAT SEBAB NK BAGI DIE BERPUSING) HUHUHU..
tibe-tibe...PRAAAAKKKKKKK!!ambik kaw..lagi teruk dari lia..tercium dinding die!hahaha..rugi tak rakam..aksi-aksi nak mengecat umah nie..
patah lagi..tinggal kontot ..=p
akhirnye kiteowng buang terus ...sakit tol jiwa..dah la tak berpusing..patah pulak kayu die..huhuhu..
then lia pun cat lah satu bilik...mak ai.. punye lah panas..dah macam dok dalam sauna rasenyeee...
huhuhu.. berpeluh-peluh...heeee..then kami balik kol 6.30..
sebab ujan lebat giler..terbengkalai kami..huhuhu..makan lunch pun mac d jew..=p
.
heheh..nie lia yang buat..huuu sakit tuu jatuh..=p
yang nie akak lia yang buat..tu la.. gelak kan owng lagi..kan kene lagi teruk..=p


adek n kakak buat!huhuhu

jadi la kontot nie..huhuhu..baek tak yah pakai batang nie..=p

haha..father n daughter..=p..tengok lah my niece..panas sampai pakai pempers jew..=p

hahaha khusuk mengecat..ambik gambr tangan dah ler..muker tak payah ler..sememeh giler..dengan tudung pun tak dew..hahaha

so nie ler hasil nyew...boleh la... kan...

huhuhu.. lunch kiteowng..sedap!!