✿ MY LOVE PARIS ✿






Hello I'm nur iylia ibrahim..age?? blabla.. haha.. PARIS is my dream country n i'm gonna be there one day.. welcome to my official blogger..=)


♥About Author
♥My Hero
♥My Buddyz
♥Love Letters




Older Post | Newer Post
DIRI KU SEPERTI PATUNG YANG TIDAK MEMPUNYAI HATI DAN PERASAAN .....
Friday, February 18, 2011 | 10:17 PM | 1 Love Letters

story nih actually semalam yang punye.. hahaha.. for the frst tyme lia g sekolah handle program yang cukup besar bagi lia ..aduh siyes lia pun ta tau cane lia sanggup tahan..sanggup handle program nih. Siyes lia kata lia sangat penat.. penat na terime caci maki orang sekeliling.. penat na terima hamba-hamba ALLAH yang ta berkerjasama.. semua na harapkan orang laen..hmm.. siyesss lia kata next sem lia ta na lagi jadi leader kelas for group 1! Siyes lia sendiri pun da malu dengan kelakuan budak-budak kelas lia..haih.. naseb la seteng dari dari tuh memahami lia..

bukan lia mintak pun na jadi macam nih..sebab lia jatuh n retak kaki lagi seminggu na buat program nih, semua keje jadi kelamkabut.. nape la lansung tade kerjasama..??kalau ea pun ta puas ati face to face la der! Jangan la cakap belakang-belakang..then bile buat latihan lansung ta join..aduh! sumpah pas nih lia ta kan buat lagi satu kelas..lia da cakap da..kerja nih better kumpulan-kumpulan kecik-kecik.. tapi semua na satu kelas..mule boleh la kata kerjasama.. tapi bile da na g..lansung hilang segala janji..biler lagi bape hari je na g.. ada la yang ta puas hati.. ada la yang na tuduh menuduh..ada yang na ambik kesempatan..ada la yang na marah-marah..ada la yang lansung ta bagi kerjasama.. datang-datang lansung satu habuk pun ta tau.. siyessssly lia rasa na marah… tapi lia tau lia bukan sape-sape.. setiap manusia ada kesilapanya..hmmm ape yang boleh lia buat hanye lah bersabar..sabar dari segalanye..biar pun hati lia TERASA..TERLUKA..sokay..janji lia dapat jaga hati orang laen..lia tau lia salah..sebab jatuh..ta datang sampai seminggu..tapi ade ker lia mintak tok jadi macam nih.. penah ker dieowng na memahami lia?? Hmmm..ingat lia dok umah lia ta runsing ker??

Lagi due hari na g buat program ke tadika..segala kelengkapan da tersedia..hadiah..makan..peralatan..tibe-tibe timbul soalan HADIAH TA CANTEK..aduh! benda kecik nih boleh jadi besar-besar.. biler lia ajak meeting ade dieowng bagi kehadiran yang penuh??tade kan?? So biler jadi macam nih kan da susah..haih..semua na ikot kepala sendiri..then muler lah pergaduhan didalam kelas..then timbul ayat yang sangat mengejutkan diri lia..LIA KITE BATALKAN LAH PROGRAM NIH.. HADIAH-HADIAH NIH KITE SEDEKAH JEK..siyesss terkejut besar lia.. ingat senang ker! Da la bleh hilang markah..dapat malu lagi.. yang malu besar lia la! Memang bagusssssss!tah la.. na kata korang dak kecik tapi da besar..taleh ker berfikiran matang..siyes lia menangis depan diowng..memang jatuh air muker lia.. lia da ta ingat ape dah.. just mintak dieowng sabr jek tinggal 2 hari jek lgi.. jangan la wat perangai macam nih! YA ALLAH..hanya ALLAH je yang tahu bertapa lia susah sangat saat-saat tuh..no one yang tahu ape yang lia rase saat-saat itu..

Akhirnya 17/2/2011 (khamis) hari paling besar dalam hidop lia..lia bangun kol 5.45 pagi.. call mmber yang na tlong bawak lia g sekolah.. soh die bangun cepat-cepat.. ayen n birin sangat baek! Thnk korang!lia pun ciap-ciap..tika da ciap awal da.. huhuhu..siyes exctd giler minah nih..huhu..then kiteorang pun turun berkumpulan kat depan gate hostel gurl..tibe-tibe lia dapat call..

AKK : IYLIA..TOLONG LAI..BAWAK MASOK KATE DALAM..AKK DA TERBANGUN LAMBAT NIH..

IYLIA : ADUH! CANE LEH BAGUN LAMBAT..BAK KUNCI..

Lia pun berlari la g umah die..da macam orang giler dengan sakit kaki nye cukup bagai..haih..sabar jek la..sampai kat kate die.. pergghhh!! Ta leh strt la pulak!! Memang menguji kesabaran betol lah! Berlari balik kat gate ambik fone..call akk balik die soh maen gear kate.. ngok ngke tol..kate auto! Bukan manual..na maeh gear ape lak! Adoh.. upenye kene tolak sikit naek atas..aduhhh payah tol dengan kete die nih..sumpah orang ta leh curik kete die.. then masok dalam ambik barang ..menapak lah lia ketingakat empat.. aduhhh..siyesss dari sini lia leh nampak..tade orang pun na tolong lia.. hmmm.sabar jek lah..then lia dapat call..

MADY : IYLIA KETE MADY TA LEH STRT LAH..

IYLIA : HAH! WEH JANGAN WAT LAWAK..(sambil tengok jam kat tgn) da kol 7.15 pagi! Progam sepatutnye muler kol 8.00 pagi..

MADY : DIEOWNG TOLONG G BELIKAN MINYAK JUP..

Then dapat call dari ayen..die da sampai..yang laen semua da masok van..da masok kete..tinggal dak-dak yang naek kate mady ta masok g.. lia pun terpaksa la tunggu dieowng.. satu kete da bla g ambik makanan..satu g kete na g isi minyak..tengok jam kat tangan kol 7.30..bapak cuak giler lia..na nangis pun ade gak.. tapi tahan jeh la..aduh.. siyess takut..then da sampai kol 7.45 terus gerak lia pun follow kete mmber lia..tibe die ikot jalan laen lak! Pergghhh.. kan da berpecah!haih sabar jek lah.. tengok jam la kol 8.00 haih!! Memang da lambat giler.. lia terlupe na bagi tau lecture yang terpaksa pspne kan class nie hari nih.. lia pun mintak mmber lia text kat die.. tibe-tibe die call balik..

LECTURE : NIH SAPE NIH! Mak ai suara die.. sedap giler telinga nih.. memang ta pekak la lia kan..

IYLIA : SAYE IYLIA.

LECTURE : KENAPA PULAK NA MINTAK TANGGUH KAN KELAS..SAYE TA KIRE AWK KENE DATANG JUGAK KELAS SAYE HARI NIH KOL 11..NIH AWAK KAT MANE??! Weehhh sedapnye kene tengking habis!

Lia pun da buntu lia call akk cakap kat die.. die seolah-olah marah lia.. hmmm..tah la.. lia jugak yang kene..haiah…bia la lia swang jek tau ape perasaan lia tyme tuh!sangat menyedihkan hati..biler da buntu lia lansung ta senyum..makan pun ta..hati nih susah jek.. kepla pun da rasa berat sangat..sampai sekolah pun da kol 9..kteowng lambat sejam.. parent da tnggu lama giler.. aduh..siyesss malu giler..

Persiapan kiteowng agak serabut..masok-masok dewan alhamdulillah ucapan yang lia bagi amat memuaskan hati lia.. tapi ta tau la bagi orang laen.. hmm.. for sure lia da mntak maaf..

So muler lah program nih..senamrobik sangat memuaskan sebab parents dapat join sekali..mewarna pun berjalan dengan lancar..even ada parents macam ta puas hati tapi lia da expln dengan dieowng..membuat taman dengan prnts pun berjalan dengan lancar..but lia macam orang giler.. berlari kesana kesini.. lia betul-betul penat.. betul-betul sedih..ada yang duduk ta buat keje.. hmmm still ada yang ta berkrjasama..na ckap pun segan pulak sebab progrm tgh jlan..so lia diam jek.. lia biakan jek..kehulu kehilir lia..bagi tau nih.. bagi tau tuh..haiah..semua kata lia nape cuak sangat.. dieowng tatau if lia ta buat macam nih.. dioewng takan tau na wat ape..da la lia runsing degan lecture nih.. tapi lia terpaksa kuat jugak..SENYUMAN LIA TERNYATA PALSU!.KEGEMBIRAAN LIA TERNYATA PALSU! Tibe-tibe lia terduduk..menangis teresak-esak..no one yang tahu.. hmmm.. tape lah.. lia pun ta na orang laen tau..then lia dapat cll lecture.. lega hati nih.. biler lecture da faham.. aduh.. siyes takut..

Akhirnye semua berjalan dengan lancar..even lia agak serabut.. but semua berjalan dengan lancar..lepas g sekolah.. kiteowng semua g laut..haiah..tah la lia igt lia leh happy.. tapi ternyata lia ta bolh.. seolah-olah ada banda yang tersekat dalam kepala lia..tah la..

ALHAMDULILLAH PROGRM BERJALAN DENGAN BAEK..BUDAK-BUDAK PUN OKEH..PARNTS PUN BAGI KERJASAMA..BUT LIA TAU DALAM HATI DIEOWNG ADA SIKIT RASA MARAH..SEBB KAMI LAMBAT..HMMM..BANYAK KEKURANGAN YANG ADA …………..