✿ MY LOVE PARIS ✿






Hello I'm nur iylia ibrahim..age?? blabla.. haha.. PARIS is my dream country n i'm gonna be there one day.. welcome to my official blogger..=)


♥About Author
♥My Hero
♥My Buddyz
♥Love Letters




Older Post | Newer Post
jantung seperti mau luruh!
Friday, May 11, 2012 | 3:49 PM | 0 Love Letters


hello blogger bloggie sekalian!
hahaha.. orang da balik unisel da.. lia sorang jek x balik-balik lagi..
bontot ni seperti da melekat dek gam! mak aiii.. siyes ta terasa na balik kot! tah ape hal lah sem nih..agak kemalasan yang terserlah..
hahah.. lia ohhh lia.. tok sah dok gatai ler..minggu ni u have to balik okeh!
weehhh malas gilakk.. hahaha.. lagi pun sem nih 2 subjek jek..
tapi kelas macam ada 6 subjek.. hehehe.. dengar kelas banyak tu yang malas gilak..
hoiii! INI KAH YANG DINAMAKAN CIKGU??
oowwhhh tidaakkk.. lia kene rajin-rajin.. hahaha..kang budak malas mcam cikgu..oowwhh tau pulak cikgu na melenting ea??

okeh! bcak to da story.. coii.. tah asal harini jantung nih seperti mau lururh saja..agak-agak bole la kot on into wad! sakit jantung aku dibuatnye..

KISAH 1!

seperti biasa having lunch wif him..
mule lia just lepak-lepak dulu sementara na menunggu MR HAMZIE abis meeting!
seperti biasa setiap pagi dye akan menghadiri meeting.. owweehhh mengalahkan PERDANA MENTERI.. sememangnye perdana menteri pun x sebusy dye lah ea..da la lama giler na tunggu.. yang perut ni da buat okestra tanpa kebenaran lia pulak tuh! hahah.. so terpaksa la perut lia ni bersabar.. dengan berkat kesabaran yang kuat dalam diri nih.. dye call soh datang.. haha.. maklum lah kete kat lia.. hehhe.. curik sebentar kete dye!

setelah hidup enjin kete.. pakai seat blt! uiihh safety frst doe.. haha.. da letak hand brk.. kete pun berjalan! tbe2 kerusi yang lia duduk tuh rasa x selesa.. lia pun try na betulkan.. tibe-tibe lia didorong kebelakang! peerrgghhh! cuak giler.. kaki ni da la pendek x sampai kat padel break tuh..dengan badan terikat kat kerusi memang cuak abis lah weehhh.. gagah kan jugak kaki ni julur tekan break.. tarik hand break..hahaha.. memang lepas tuh jantung seperti mau luruh gak ler.. da la pedan tu ada kete n tembok batu!syukur x jadi pape.. hehe..

so berjalan dengan bismillah..selamat sampai kat MR HAMZIE.. so cite la kejadian tuh kat dye..
mak aii.. da kene bebel.. hahaha.. kuat bebel gak mr muncit saye nih..so tadah kan jugak la sepasang telinga sya nih..

KISAH 2!

kiteowng lunch kat santai TESCO MUTIARA.. lia x nak makan nasi harini.. soo.. dye bawak g makan kat santai..dye tau ape yang lia suke n inginkan.. haha.. so sweet dear..
agak ramai sebab orang laen pun na lunch jugak rite.. so borak-borak.. pok pek pok pek..
makann pun sampai.. da siap makan..kitewng trs na gerak balik sebab MR HAMZIE mau kerja.. haha..

kua jek dari tesco tuh!
tetibe jek ada 2 orang mamat berlari berkejaran! x kesah pun na lari maen kejar2..
tapi x payah la smpai na lari lintas jalan x tengok kiri kanan!
bodoh betul! yang buat lia terkejut dye sikit lagi mau langgar pintu sebelah lia!
agak-agak la wehh.. haiyooo.. lu bikin wa takut la der..

yang si mr hamzie lia bawak x nak plak laju tyme tuh!
naseb ler dye x kua dari kete n smash kpala hotak dak tuh..elok dak tuh lari seberang jalan naek moto n terus pecut..
mybe dye mencuri kot tadi.. takut sngt kene tangkap..
tu lari x tengok kiri kanan..haiyoo..
tu laaaa.. JAWATAN KOSONG kat tesco tuh punye la berlambak..
nak gak buat kerja yang bole memotongkan tangan dye diakhirat kelak..=.=
so sekali lagi jantung lia na luruh.. hahaha.. hope pasti xde yang buat jantung lia luruh la ea..
hehehe..

okeh la naseb semua nye okeh..
hehehe.. sory mr hamzie.. buat awak risau ..
heheh.. sebenarnye dye takut if lia bawak kete..
tah nape.. mybe lia ni x hati2..
so dye jek yang drve..
tapi x pe lah.. sye sentiasa jadi MADAM BESAR!

okeh la..
that's all..
have a nice day..
salam..